Migration Inc.

Wie zijn wij?

De oprichters van Migration-Inc. zijn professionals met ruime ervaring op het gebied van community building en andere thema’s zoals migratie, integratie en inclusie. Ons netwerk bestaat uit bevlogen en enthousiaste bruggenbouwers die zich – vanuit hun eigen migratieachtergrond – ontwikkeld hebben tot sleutelpersonen en interculturele specialisten. Zij zijn in staat om brug te slaan tussen de individualistische "ik" cultuur en de collectieve "wij" cultuur met gevoel en respect voor beide kanten.

Onze missie is om bij te dragen aan een gemeenschap waar iedere persoon ruimte heeft om zich op eigen manier en tempo te ontwikkelen en bij te dragen aan een inclusieve, tolerante en harmonieuze samenleving. We geloven in de Afrikaanse filosofie UBUNTU: "Ik ben omdat wij zijn", dat is jezelf zijn via anderen.

Waar staan wij voor?

Vanuit onze eigen migratieachtergrond begrijpen wij het wereldbeeld en de behoeften van migranten en kwetsbare groepen. Als professionals werkzaam in diverse branches kennen wij ook de wereld van Nederlandse organisaties. De ervaring leert dat er door culturele verschillen misverstanden kunnen ontstaan tussen nieuwkomers en professionals. Wij willen deel uitmaken van de oplossing. Enerzijds introduceren we een cultuursensitieve werkaanpak voor professionals. En aan de andere kant zetten wij als rolmodel andere migranten in hun kracht, zodat zij volwaardig deel gaan uitmaken van de samenleving. Vanuit de context van de ‘wij’-cultuur stimuleren we de nieuwkomers om het liefst volledig zelfstandig te functioneren in de ‘ik’-cultuur.

Onze focus ligt op het ondersteunen van statushouders en migranten (vrouwen). Wij pleiten voor gelijke rechten en kansen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de zorg voor deze kwetsbare groepen.

We staan open voor gelijkgestemde partnerschap en samenwerking met organisaties en individuen die op eigen manier bijdragen aan diversiteit en inclusie. Wij benaderen onze partners met een open geest en leren graag van iedereen.

Team

Ons team bestaat uit professionals, bruggenbouwers en sleutelpersonen met ruime ervaring op het gebied van advies, training, onderzoek, begeleiding en belangenbehartiging van zaken die gepaard gaan met migratie, participatie en DEI.  Ons bevlogen team van bruggenbouwers en experts heeft zich ontwikkeld tot interculturele specialisten. 

Yordi Lassooy-Tekle

Oprichter & director Migration-Inc. Trainer, beleidsadviseur & intercultureel mediator, Sociaal verbinder

Specialisme

Cultuur & gendersensitiviteit, DEI, Psycho-educatie/MHPSS

Husniya Kedr Denur​

Project coordinator, cultureel adviseur, belangenbehartiger vluchtelingen & landschapsarchitect.

Specialisme

Project management (international)

Maja Ćorić

Project coordinator, facilitator & bruggenbouwer

Specialisme

Community building

Sell Teclemariam

Voorlichter, Trainer & Cultuur mediator

Specialisme

Jongeren begeleiding & training interculturele communicatie

Winta Abraha

Gecertificeerd jobcoach, loopbaanbegeleiding & trainer

Specialisme

Integratie en arbeidsparticipatie, gezinsbegeleiding

Rania Albeno-Jabrah

Beëdigd tolk Arabisch, Sleutelpersoon gezondheid, Cultuur mediator

Specialisme

Trainer Psycoeducatie (Mind Spring) & opvoedondersteuning

Yodit Jacob

Onderzoeker, adviseur & trainer

Specialisme

Integraal beleidsvorming sociaal domein, gezondheid & integratie; actieonderzoek en Kansrijke start

WebTech Logo

Mahmoud Al-Refaai

IT ondersteunen

Specialisme

Website ontwikkeling, design, UI, UX, toegankelijkheid en onderhoud

Partners

Scroll naar boven