Migration Inc.

Project

Migration Inc lanceert in samenwerking met De Stadscoalitie de podcast Sleutelpersonen Werken. De ontwikkeling van de Nationale Routekaart waarin organisaties delen hoe betaalde functie voor sleutelpersonen werken werd mede mogelijk gemaakt dankzij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Programma Agenda Stad en Platform 31. De podcasts werden mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Mano, Pharos, Wikistad en Verhalenhuis Belvédère.

Sleutelpersonen zijn een onmisbare schakel tussen overheden en gemeenschappen. Zij vertalen beleid en zorgen voor tweerichtingsverkeer. Bewoners begrijpen wat ze moeten doen met een donorcodicil of vaccinatie-uitnodiging en gemeenten ontdekken blinde vlekken in beleid en uitvoering. Maar hoe doen sleutelpersonen dat? In de 11-delige podcastserie ‘Sleutelpersonen Werken’ delen uiteenlopende organisaties zoals het Nederlandse Rode Kruis, LaNSCO, gemeente Utrecht en Amsterdam, Verhalendepot Belvédère en vele anderen hun ervaringen.

De elf organisaties in de podcast hebben de stap naar betaald samenwerken met sleutelpersonen gezet vanuit de ervaring dat sleutelpersonen burgers, wijken en gemeenten versterken. Of het nu gaat om een betere gezondheid, representatief erfgoed of om het ontsluiten van nieuw talent. Wanneer meer sleutelpersonen een duurzame plek vinden in álle lagen van gemeenten en organisaties, zoals bijvoorbeeld in besturen, patiëntenraden of managementfuncties, verbetert dit zowel het zicht op de samenleving alsook op de representatieve afspiegeling ervan. Dit vergroot niet alleen de veerkracht en het empathisch vermogen van organisaties maar heeft ook een aantoonbaar positief effect op het behalen van beleidsdoelen en versterkt op termijn de democratie.

 

---
Scroll naar boven